Constècnia

Sense Categoria

L’innovador projecte APROP (Allotjaments de Proximitat Provisionals) que ha construït i col·laL’innovador projecte APROP (Allotjaments de Proximitat Provisionals) que ha construït i col·laborat a desenvolupar Constècnia per l’Ajuntament de Barcelona s’ha completat amb èxit al centre de Ciutat Vella. El nou bloc aixecat amb contenidors marítims reutilitzats es troba plenament operatiu des de principis d’aquest 2020 i preparat per acollir les primeres famílies necessitades d’un allotjament d’urgència a la zona.

Aquest innovador projecte d’allotjaments de construcció ràpida pioner a l’estat és una de les diverses respostes traçades pel consistori barceloní a la necessitat d’habitatge a Barcelona i, des del punt de vista tècnic, és una nova manera de construir habitatges tot garantint els estàndards d’habitabilitat i de qualitat.

Inspirats en projectes desenvolupats en tot Europa es troben completament adaptats a les normatives i disposen de tots els equipaments necessaris per a la seva habitabilitat. Construïts sota la teoria de les “Plugin-City”, els diversos mòduls habitables s’han fabricat a la Selva del Camp, on té la seu Constècnia, i posteriorment s’han traslladat a Ciutat Vella, on s’han instal·lat i connectat a les diverses escomeses i xarxes de serveis. Això ha de permetre que, en cas de necessitat, es puguin desmuntar i traslladar on se’n tingui necessitat.borat a desenvolupar Constècnia per l’Ajuntament de Barcelona s’ha completat amb èxit al centre de Ciutat Vella. El nou bloc aixecat amb contenidors marítims reutilitzats es troba plenament operatiu des de principis d’aquest 2020 i preparat per acollir les primeres famílies necessitades d’un allotjament d’urgència a la zona.

Aquest innovador projecte d’allotjaments de construcció ràpida pioner a l’estat és una de les diverses respostes traçades pel consistori barceloní a la necessitat d’habitatge a Barcelona i, des del punt de vista tècnic, és una nova manera de construir habitatges tot garantint els estàndards d’habitabilitat i de qualitat.

Inspirats en projectes desenvolupats en tot Europa es troben completament adaptats a les normatives i disposen de tots els equipaments necessaris per la seva habitabilitat. Construits sota la teoria de les “Plug-in-City” els diversos mòduls habitables s’han fabricat a la Selva del Camp, on té la seu Constècnia, i posteriorment s’han traslladat a Ciutat Vella, on s’han instal·lat i connectat a les diverses escomeses i xarxes de serveis. Això ha de permetre que, en cas de necessitat, es podran desmuntar i traslladar on se’n tingui necessitat.

Una de les façanes principals de l’APROP de Ciutat Vella.

Després de l’acte d’inauguració realitzat a principis d’estiu per part dels màxims responsables de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Ajuntament de la Selva del Camp, la nova estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) d’aquest municipi del Baix Camp es troba plenament operativa després de superar satisfactòriament la fase de prova.

La nova planta ha de permetre assolir un índex d’aprofitament de l’aigua gairebé total gràcies als tractaments de reducció del nitrogen i el fòsfor, de manera que l’aigua de sortida s’utilitzarà habitualment per al reg i també per part dels serveis públics municipals. La nova EDAR substitueix a la que hi havia en servei a la localitat des de la dècada dels anys 80 del segle passat i que havia quedat obsoleta.

L’execució del projecte s’ha allargat durant gairebé un any i Constècnia hi ha treballat conjuntament amb la societat barcelonina OMS-Sacede.

El complex, que s’ha aixecat al carrer de la Mecànica del polígon la Drecera, té una capacitat màxima de tractament de 2.500 metres cúbics diaris, l’equivalent a una població de 15.416 habitants.

La remodelació integral del Tomb de Muralles de la Selva del Camp, executada per Constència, és un exemple perfecte de la complexitat que comporten els treballs d’obra civil quan han de preservar i integrar bens històrics en un entorn que no pot deixar de viure el dia a dia i que, a més, necessita comptar amb tots serveis i comoditats dels espais públics de nova creació.

Els treballs en els ravals que envolten el nucli antic de la Selva s’integraven en les actuacions del Pla de Barris d’aquesta zona i requerien una acurada tasca de seguiment arqueològic, la integració de restes de diversos trams de les muralles i de les seves torres de defensa, així com la dotació de nous serveis, renovació de canonades, creació d’una xarxa de pluvials, ampliació dels espais per a vianants, construcció d’un carril per a biciletes. Tot plegat requeria, a més, complir el termini d’execució d’un any i no tallar completament el trànsit per tal de facilitar el dia a dia dels veïns.

Tot i les troballes arqueològiques i diverses modificacions puntuals del projecte, l’actuació es va poder completar gairebé dins dels terminis previstos i l’espai ha recuperat la seva condició original com una de les principals artèries del municipi. L’obra és, de fet, en una autèntica mostra d’integració entre el valor de la història i el dia a dia més contemporani.

This entry was tagged , , .

Primera planta del projecte APROP enllestida.

Segon dia de muntatge, amb tres plantes completades.

Interior d’un dels APROP.

 

 

 

 

 

 

 

 

Constècnia ha començat durant la darrera setmana d’agost el muntatge final del primer dels edificis del programa APROP de l’Ajuntament de Barcelona.

Tal i com explicava la presentació del projecte realitzada pel consistori barceloní, “es tracta d’un nou model d’allotjaments de construcció ràpida pioner a l’Estat en resposta a la urgència de necessitat d’habitatge a la ciutat. Una nova forma de construir habitatges, garantint els estàndards d’habitabilitat i de qualitat”.
“Inspirats en projectes desenvolupats en tota Europa, els APROP són blocs construïts amb contenidors marítims completament adaptats a les normatives i completament funcionals que es fabricaran en una base d’operacions i posteriorment es traslladaran a Ciutat Vella, on s’instal·laran. A més tindran la possibilitat de poder-se desmuntar i traslladar on es tingui necessitat”.
“Un concepte que podria assimilar-se a algunes teories utòpiques i futuristes d’edificis “Plug-in-City” que s’adapten a les necessitats de la ciutat i dels usuaris”.

Tot plegat forma part d’un projecte pioner i avantguardista que crea un precedent i del qual ens sentim orgullosos de ser partícips. Un nou repte que uneix la coordinació, el treball en equip, la recerca i el desenvolupament de solucions innovadores per a fer realitat una nova forma de construir.

Aquest primer edifici dels APROP està ubicat al barri Gòtic de Barcelona i després de la prèvia construcció interior i de la preinstal·lació dels serveis d’aigua, desaigües, calefacció i electricitat, les seves quatre plantes han quedat muntades en menys de quatre dies. La fase final de construcció serà la instal·lació de la cobertura de les façanes, així com la instal·lació de les passarel·les i de l’ascensor d’accés.

A la part alta de La Selva del Camp, Constècnia construeix i posa a la venta una promoció de 4 habitatges en renglera, amb totes les comoditats, perfectament comunicada i a pocs metres del nucli antic del poble.

Els habitatges estan distribuïts en planta baixa, amb la cuina, l’estar-menjador, que dona directament al pati, un bany més una planta pis amb 3 habitacions i un bany. També compta amb una plaça d’aparcament coberta dins de la mateixa parcel·la.

Amb acabats i materials de qualitat, una experiència basada en la comoditat i l’harmonia entre els diferents espais. Uns habitatges que combinant les tendències de l’arquitectura moderna i l’elegància que la caracteritza, aconseguiran que et sentis orgullós de casa teva.

A més, cal destacar que aquests habitatges gaudeixen del nivell A (màxim) en qualificació energètica, que es traduirà directament en estalvi tant energètic com econòmic, amb el màxim nivell de confort interior del habitatge.

Per a més informació :

Tlf. 977 844 257

Correu electrònic: constecnia@constecnia.cat

La setmana passada es va inaugurar la nova botiga LIDL a la ciutat de Reus. Aquesta botiga ha sigut construïda per l’empresa Constècnia 3, SL durant els últims 6 mesos, aconseguint així complir amb els objectius inicials de la propietat.

El nou establiment es troba ubicat en l’antic emplaçament d’unes naus industrials a la avinguda Bernat Calvó, en la zona annexa a una benzinera. Amb aquesta nova obertura, la ciutat de Reus ja conta amb dos supermercats LIDL.

Es tracta d’un edifici amb una zona de vendes diàfana de més de 1.000 m2 i un soterrani amb places d’aparcament per als clients. Per tant s’han aconseguit unes instal·lacions modernes i de qualitat, totalment adaptades a la normativa actual.

Els treballs de la intervenció arqueològica del Jaciment de Vilardida s’han iniciat durant aquest mes d’abril per part de la UTE Constècnia 3, SL i Paviments Asfàltics Móra d’Ebre, SA. La zona d’intervenció es situa a ambdós costats de l’actual traçat de la carretera C-51 al seu pas per l’agregat de Vilardida depenent dels termes municipals de Montferri i Vila-rodona.

Els treballs es portaran a terme amb 3 fases diferenciades: La primera d’elles consta amb l’esbrossada i neteja del terreny, excavació de la terra vegetal i elaboració d’un informe final. La segona de les fases consta de l’excavació amb mitjans manuals de les zones marcades amb la intervenció d’un equip format per tècnics especialitzats en arqueologia. I la tercera de les fases consta de la col·locació d’un geotèxtil i terraplenat amb les terres de la pròpia obra amb la redacció del informe final de la intervenció.

Destacar que tots els treballs que comporta aquest projecte, seran supervisats per arqueòlegs per poder assegurar la correcta execució dels mateixos.

This entry was tagged , , , , , , .

La unió temporal d’empreses formada per CONSTÈCNIA 3, SL i OMS-SACEDE, SAU està d’enhorabona. Durant aquesta mateixa setmana s’ha portat a terme l’adjudicació del contracte per a la construcció la nova estació depuradora d’aigües residuals de La Selva del Camp.  A finals del passat mes de febrer es van portar a terme les obertures de les diferents propostes presentades per les empreses on aquesta UTE va obtenir la màxima puntuació en la suma de les valoracions tècniques i de les ofertes econòmiques.

Es tracta d’una gran inversió portada a terme per l’Ajuntament per a solucionar els problemes que genera l’actual estació depuradora que no dona a l’abast per tot el caudal que rep actualment. La nova estació depuradora municipal es construirà en un dels solar del carrer de la mecànica, en el polígon industrial “La Drecera” de la localitat (molt a prop de l’emplaçament de l’actual EDAR). I contarà amb tots els serveis i elements necessaris per a portar a terme un correcte tractament de les aigües residuals del municipi, a la vegada de estar adaptada a totes les necessitats actuals.

Per tant, aquesta setmana es presentarà al Ajuntament la documentació definitiva per tal de fer efectiva l’adjudicació, per poder començar les obres el més aviat possible i així poder donar el servei necessari als veïns de La Selva del Camp.

This entry was tagged , , , , , .

Aquest mateix mes Constècnia ha superat l’auditoria de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) amb una qualificació de “3 estrelles”. Pel que una vegada aconseguit aquest reconeixement s’obri la porta a poder treballar en totes les empreses químiques amb aquest requeriment.

Gràcies a aquesta renovació, entre altres treballs Constècnia ha iniciat els treballs de reparació i manteniment d’una canonada d’aigua soterrada en el centre de producció de BASF Tarragona al municipi de La Canonja.

Amb aquest reconeixement Constècnia aposta per la qualitat al treball amb l’objectiu d’implantar els sistemes de gestió de seguretat de la pròpia empresa en l’obra, per així afavorir a la disminució dels riscos laborals i de la sinistralitat en el treball.

This entry was tagged , , , , , .

El passat diumenge 28 de gener, coincidint amb la festa major d’hivern, es va inaugurar el Parc del Bassal a La Pobla de Mafumet. El acte es va portar a terme pel matí on va haver-hi animació infantil per a tots els assistents i la presència de les autoritats del municipi.

La UTE formada per Constècnia 3, SL i Paviments Asfàltics Móra d’Ebre, SA ha portat a terme els treballs d’execució del nou equipament infantil del municipi al llarg del últims mesos. El equipament infantil consta d’una superfície total de 1.898 m2, dels quals 950 m2 s’han destinat a parc infantil amb diferents espais per a nens de totes les edats i 948 m2 formen part de la pista poliesportiva que s’ha portat a terme la seva rehabilitació. Tot el recinte disposa d’una tanca perimetral per a millorar la seguretat del mateix.

Amb tot això els nens i nenes de La Pobla de Mafumet disposen ja d’un equipament molt complet al aire lliure per així completar l’oferta lúdica del municipi.

This entry was tagged , , , , , , .