Constècnia – Empresa Constructora

Adaptation of Public Space for Children’s Equipment “Parc del Bassal”


Adaptation of Public Space for Children’s Equipment “Parc del Bassal”

Location: La Pobla de Mafumet
Developer: City Council La Pobla de Mafumet
Project Manager: Mr. Antoni Curull
Start date: September 2017
End date: January 2018


The “Parc del Bassal” is a park located on Bassal street in La Pobla de Mafumet. The plot where it is located has an area of ​​about 1900 m2, which is divided into two differentiated zones. The first of about 950 m2 is a very complete area of ​​children’s games of different types and sizes, while the other area also of about 950 m2 is a sports area with goals and basketball baskets. The two play areas are open between them.

In the front area of ​​the park where the games are located, to minimize and filter sunlight, is installed a colored awning with steel tensioners, with a height of 3,50 m, thus achieving a very complete and modern space as a recreational area for the children of the municipality.