Constècnia – Empresa Constructora

Extension and Refurbishment of the Library of the URV Headquarters in Baix Penedés


Extension and Refurbishment of the Library of the URV Headquarters in Baix Penedés

Location: El Vendrell
Developer: University Rovira i Virgili
Project Manager: Mr. Xavier Romaní Bové
Start date: April 2013
End date: March 2014


The project was to develop the extension and refurbishment of the library of the University of Baix Penedès, according to the design guidelines given by the Rovira i Virgili University.
The extension included the construction of a 8×18 m trapezoidal shape building of one unique level, which joined the existing building that had previously been renovated on its southwest side.
To both sides of the building, irregular courtyards were created to be used by the new IT area and its workspace.
The building is now the new CRAI library (Resource Centre for Learning and Research), to support learning and research processes offering an easier access to information and new technologies