Constècnia – Empresa Constructora

Refurbishment of the High School “Serra de Miramar”


Refurbishment of the High School “Serra de Miramar”

Location: Valls
Developer: Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU
Project Manager: M6 Arquitectura 2003, SLP
Start date: June 2017
End date: December 2017


The intervention carried out at the “Serra de Miramar” high school in Valls consists of the execution of the necessary actions so that the building complies with all the current regulations.

The actions carried out consist of the construction of two metal stairs to be used for alternative exits in case of emergency and the execution of a fire extinguishing system to comply with fire regulations. On the other hand, it has been done the execution of an elevator, the removal of architectural barriers and the provision of adapted hygienic services, all this in order to comply with the accessibility.

Finally, has been adapted an area of the building not currently used for two new classrooms and have been updated the existing facilities of the building.