Constècnia

Month: octubre 2019

La remodelació integral del Tomb de Muralles de la Selva del Camp, executada per Constència, és un exemple perfecte de la complexitat que comporten els treballs d’obra civil quan han de preservar i integrar bens històrics en un entorn que no pot deixar de viure el dia a dia i que, a més, necessita comptar amb tots serveis i comoditats dels espais públics de nova creació.

Els treballs en els ravals que envolten el nucli antic de la Selva s’integraven en les actuacions del Pla de Barris d’aquesta zona i requerien una acurada tasca de seguiment arqueològic, la integració de restes de diversos trams de les muralles i de les seves torres de defensa, així com la dotació de nous serveis, renovació de canonades, creació d’una xarxa de pluvials, ampliació dels espais per a vianants, construcció d’un carril per a biciletes. Tot plegat requeria, a més, complir el termini d’execució d’un any i no tallar completament el trànsit per tal de facilitar el dia a dia dels veïns.

Tot i les troballes arqueològiques i diverses modificacions puntuals del projecte, l’actuació es va poder completar gairebé dins dels terminis previstos i l’espai ha recuperat la seva condició original com una de les principals artèries del municipi. L’obra és, de fet, en una autèntica mostra d’integració entre el valor de la història i el dia a dia més contemporani.

This entry was tagged , , .