Constècnia

Author: Constècnia

Els tècnics i operaris de Constècnia han finalitzat les obres de reparació i consolidació de la torre o badalot, la seva coberta i la planta golfa de l’edifici del Portal de l’Assumpta del monestir de Santes Creus d’Aiguamúrcia (Alt Camp). L’obra, promoguda per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, mitjançant l’Institut Català del Sòl (INCASOL), s’ha basat en un projecte de l’arquitecte Pau Jansà.

La intervenció s’ha centrat en reparar les patologies causades per la caiguda d’un llamp l’any 2018 sobre el remat de la torre i la seva coberta, malmesa per la continuada entrada d’aigua. En aquest sentit, l’any passat, durant el procés de preparació dels treballs, ja es va executar una actuació d’urgència per evitar una major degradació.

Les obres han consistit en substituir els elements en mal estat, conservant aquells originals que eren recuperables. A la zona de la torre s’han substituït els elements de fusta i les teules que estaven en mal estat per unes altres de vidriades, semblants a les antigues. També s’ha col·locat una anella metàl·lica a l’interior per evitar l’obertura dels paraments i s’ha instal·lat un parallamps al centre de la coberta per evitar que un llamp torni a fer-la malbé. Pel que fa a les golfes, també s’han substituït els elements de fusta malmesos i s’ha aplicat un tractament a la resta, així com també als elements ceràmics.

Finalment, s’ha tret la vegetació existent i rejuntat la unió entre les peces a tots els paraments. A la part inferior de la torre s’han repicat els arrebossats amb perill de despreniment, tancat les vies d’aigua i refet les parts degradades amb morters de calç.

El portal de l’Assumpta, presidit per una imatge de la Mare de Déu i l’escut de Santes Creus, comunicava el recinte exterior amb el de mitja clausura, un espai d’accés restringit per preservar l’aïllament dels monjos. Al segle XVIII va ser remodelat, dins d’un projecte de reforma global del monestir. Per aquesta raó, hi dominen elements decoratius propis del barroc. L’edifici acull la residència del vicari, el monjo encarregat dels serveis religiosos a l’església de Santa Llúcia. La torre que el corona podria haver fet les funcions de comunidor, l’espai des d’on, durant la festa de la Santa Creu, es beneïen totes les terres del domini per exorcitzar-les de tempestes i altres inclemències meteorològiques.

La XV Biennal Espanyola d’Arquitectura i Urbanisme (BEAU) ha guardonat i seleccionat dos projectes executats per Constècnia entre les prop de 600 propostes presentades en la seva última convocatòria. Es tracta del projecte APROP Ciutat Vella (Barcelona), obra d’Straddle3, Eulia Arkitektura i Yaiza Ferré, que ha estat seleccionat per l’última fase, així com el celler Clos Pachem (Gratallops), signat per Harquitectes, que ha obtingut un dels guardons finals.

Les obres que han passat a l’última fase d’aquesta XV BEAU han estat triades segons criteris de qualitat, pertinència, vocació social i cultural o innovació i, segons el jurat, “permeten obtenir una visió general de la producció arquitectònica, paisatgística i urbanística duta a terme pels arquitectes espanyols en els últims tres anys”.

El celler Clos Pachem destaca, segons el criteri de la BEAU, pel fet que el propi edifici contribueixi a l’elaboració “biodinàmica” dels vins a partir de principis passius. Entre altres aspectes, es valora les solucions per aconseguir una estabilitat higrotèrmica, amb murs ceràmics de càrrega de fins a 1,75m de gruix i amb múltiples capes que creen càmeres de circulació d’aire que refrigeren l’espai, així com la utilització de la coberta com a sostre refrescant aprofitant la radiació nocturna mitjançant un sistema tancat de recirculació d’aigua.

Pel que fa a l’APROP, es valora l’aprofitament de l’espai i la innovació que implica l’aprofitament de vells contenidors marítims per tal de crear allotjaments de ràpida construcció amb uns bons nivells de qualitat.

El Pavelló Mies van der Rohe i Lilly Reich de Barceliona acull fins el 16 de setembre una exposició on es poden veure diversos muntatges amb les obres seleccionades, finalistes i guardonades.

This entry was posted in Sense Categoria.

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, mitjançant l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) ha iniciat les obres de reparació i consolidació del badalot o torre, la seva coberta i la planta golfa de l’edifici del Portal de l’Assumpta del monestir de Santes Creus d’Aiguamúrcia (Alt Camp), segons projecte de l’arquitecte Pau Jansà i execució de Constècnia.

La intervenció, que compta amb un termini d’execució de tres mesos, consistirà en l’arranjament de les patologies causades per la caiguda d’un llamp sobre el remat de la torre i la seva coberta, malmesa per la continuada entrada d’aigua.

L’any passat ja es va executar una actuació d’urgència per evitar una major degradació i amb els treballs actuals es preveu substituir els elements en mal estat. L’estructura de la coberta és de biguetes, llates i rastrells de fusta.

A la torre les teules són recolzades directament damunt dels rastrells i vistes per la part inferior, en canvi a la coberta de les golfes són col·locades damunt d’entaulat ceràmic. Les teules superiors de la coberta de la torre són vidriades de color verd, la resta són amb acabat ceràmic natural. La planta golfa té les parets pintades directament sobre el paredat i el terra és de rajola ceràmica. Les obertures estan tancades amb marcs de fusta i vidre. 

En aquest cas, a la zona de la torre es preveu substituir els elements de fusta i les teules que ho requereixin, en aquest cas seran vidriades, semblants a les actuals. Es col·locarà una anella metàl·lica a l’interior per evitar l’obertura dels paraments i s’hi instal·larà un parallamps al centre de la coberta per evitar que un llamp torni a fer-la malbé.

Pel que fa a les golfes també es preveu substituir els elements de fusta que hagin quedat malmesos i s’aplicarà un tractament a la resta, així com els elements ceràmics. Finalment, s’extraurà la vegetació existent i es rejuntarà la unió entre les peces a tots els paraments. A la part inferior de la torre es repicaran els arrebossats amb perill de despreniment, es tancaran les vies d’aigua i es refaran les parts degradades amb morters de calç. 

El portal de l’Assumpta, presidit per una imatge de la Mare de Déu i l’escut de Santes Creus, comunicava el recinte exterior amb el de mitja clausura, un espai d’accés restringit per preservar l’aïllament dels monjos. 

Al segle XVIII va ser remodelat, dins d’un projecte de reforma global del monestir. Per aquesta raó, hi dominen elements decoratius propis del barroc. 

L’edifici acull la residència del vicari, el monjo encarregat dels serveis religiosos a l’església de Santa Llúcia, on atenia els habitants dels dominis de Santes Creus. La torre que el corona podria haver fet les funcions de comunidor, l’espai des d’on, durant la festa de la Santa Creu (3 de maig), es beneïen totes les terres del domini per exorcitzar-les de tempestes i altres inclemències meteorològiques. 

This entry was posted in Sense Categoria.

El projecte de la nova Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de la Pobla de Mafumet es troba en fase de finalització de l’obra i preparada per al lliurament de la infraestructura a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), titular del complex.

Les noves instal·lacions de la Pobla han estat executades per Constècnia en una UTE amb Remondis Iberia (abans OMS-Sacede) i el concurs d’adjudicació per a l’ampliació i millora d’aquesta EDAR es va realitzar a finals de 2019, mentre que les obres es van completar durant l’any 2020.

La depuradora de la Pobla de Mafumet es va activar durant l’any 2005 i tenia una capacitat per tractar 1.000 metres cúbics diaris, i l’ampliació actual permetrà triplicar-ne el rendiment, fins als 2.700 metres cúbics/dia.

El projecte resulta especialment important pels tres municipis del Tarragonès que hi tracten les seves aigües residuals (el Morell, Vilallonga i la Pobla de Mafumet), donat que assegura la capacitat per al seu creixement demogràfic a mig i llarg termini.


Els treballs han consistit en ampliar el pretractament de l’aigua, el reactor biològic amb reducció de nutrients, així com habilitar un nou espessidor de fangs i ampliar el sistema de deshidratació mecànica de fangs per centrífuga.

This entry was posted in Catàleg d'obres, Empresa, Sense Categoria.

Nova promoció d’habitatges d’obra nova a la Selva del Camp, ubicada en una zona molt cèntrica de la població i prop dels accessos al nucli urbà, molt còmode per al dia a dia.

Edifici modern, de molt bon accés, amb transport públic cap a Reus i Tarragona a 5 minuts.

Edifici d’onze habitatges lluminosos distribuïts en 2 plantes i àtics, destacant en cada immoble sortida al balcó, amplitud d’interiors i diferents tipologies d’habitatge, apartaments de dos i tres dormitoris.

Seran espais amplis, integrant zones des del minimalisme, els bons acabats i buscant la millor disposició per a la comoditat pensant en el moment de viure i fer d’aquests habitatges la màxima habitabilitat.

Comercialitza: Vilanova Finques

977 31 02 62 / info@vilanovafinques.com

Informeu-vos de tots els avantatges i condicions a https://vilanovafinques.com/ca/

This entry was posted in Sense Categoria.

La web especialitzada Plataforma Arquitectura (https://www.plataformaarquitectura.cl/cl) ha guardonat el projecte APROP Ciutat Vella amb el premi “Obra del Año 2021”.

Després de ser reconeguts amb una Menció Especial en els FAD 2020, els Allotjaments Provisionals de Proximitat promoguts per l’Ajuntament de Barcelona i traçats per Straddle3, Eulia Arkitektura i Yaiza Terré amb execució de Constècnia, sumen un nou reconeixement internacional amb aquest ODA 2021.

(https://oda.plataformaarquitectura.cl/cl/2021)

La d’enguany és la tretzena edició dels premis ODA de Plataforma Arquitectura i arriben després d’un procés de selecció en el qual hi han participat gairebé un miler de projectes executats a Llatinoamèrica i Espanya i publicats durant 2020.

This entry was posted in Sense Categoria.

Constècnia construeix i posa a la venda una nova promoció d’habitatges unifamiliars a la Selva del Camp. Destaquen pel seu disseny i per disposar de totes les comoditats, a més de comptar amb unes vistes excel·lents i per perfectament comunicats, a tocar del nucli antic del poble.

Els habitatges disposen de planta baixa amb aparcament, zona multifuncional i jardí; una primera planta on destaca la gran sala d’estar, el menjador i la cuina, així com la una segona planta amb habitacions.

La promoció disposa d’acabats i materials de primera qualitat, amb espais lluminosos i pensats per a la comoditat. Tot plegat, combina les tendències de l’arquitectura moderna i amb la calidesa de l’entorn on s’emmarquen.

Tots els habitatges gaudeixen del nivell màxim en qualificació energètica, que es traduirà directament en estalvi tant energètic com econòmic, amb el màxim nivell de confort interior de l’habitatge.

Per a més informació :

Vilanova Finques: 977 310 262

https://vilanovafinques.com/ca/#

This entry was posted in Sense Categoria.

La direcció d’execució d’obra del projecte del Celler Clos Pachem, realitzada per Carles Bou, ha estat guardonada amb un dels premis Catalunya Construcció 2020. L’obra d’aquest celler de Gratallops és un dels projectes més significatius executats per Constècnia en els últims anys i el guardó valora el nivell de definició i de detall de l’edifici, tant en el projecte executiu com durant la realització de l’obra. També es valora l’intens i meticulós control de l’obra per tal de garantir el resultat desitjat.

El celler Clos Pachem compta amb una sèrie d’elements singulars, com ara llindes i bigues ceràmiques, el sostre de la nau o forjats ceràmics dels quals no es tenia cap antecedent. En el seu veredicte, el jurat destaca “la perfecció en l’execució d’un projecte que resulta altament innovador pel que fa al treball del maó, en un homenatge a la construcció tradicional que ha estat portada al límit i més enllà dels valors de l’arquitectura sostenible”.

Els guardons també han lliurat reconeixements a les obres del Castell de Montjuïc, a l’Institut de Recerca Mèdica de l’Hospital de Sant Pau, el Teatre l’Artesà del Prat de Llobregat i la nova seu corporativa de Metges Sense Fronteres (MSF), a Barcelona. Aquesta ha estat la XVII edició dels Premis Catalunya Construcció que organitza el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB).

This entry was posted in Sense Categoria.

A la part alta de La Selva del Camp, Constècnia construeix i posa a la venta una promoció de 4 habitatges en renglera, amb totes les comoditats, perfectament comunicada i a pocs metres del nucli antic del poble.

Els habitatges estan distribuïts en planta baixa, amb la cuina, l’estar-menjador, que dona directament al pati, un bany més una planta pis amb 3 habitacions i un bany. També compta amb una plaça d’aparcament coberta dins de la mateixa parcel·la.

Amb acabats i materials de qualitat, una experiència basada en la comoditat i l’harmonia entre els diferents espais. Uns habitatges que combinant les tendències de l’arquitectura moderna i l’elegància que la caracteritza, aconseguiran que et sentis orgullós de casa teva.

A més, cal destacar que aquests habitatges gaudeixen del nivell A (màxim) en qualificació energètica, que es traduirà directament en estalvi tant energètic com econòmic, amb el màxim nivell de confort interior del habitatge.

Per a més informació :

Tlf. 977 844 257

Correu electrònic: constecnia@constecnia.cat

This entry was posted in Sense Categoria.

La setmana passada es va inaugurar la nova botiga LIDL a la ciutat de Reus. Aquesta botiga ha sigut construïda per l’empresa Constècnia 3, SL durant els últims 6 mesos, aconseguint així complir amb els objectius inicials de la propietat.

El nou establiment es troba ubicat en l’antic emplaçament d’unes naus industrials a la avinguda Bernat Calvó, en la zona annexa a una benzinera. Amb aquesta nova obertura, la ciutat de Reus ja conta amb dos supermercats LIDL.

Es tracta d’un edifici amb una zona de vendes diàfana de més de 1.000 m2 i un soterrani amb places d’aparcament per als clients. Per tant s’han aconseguit unes instal·lacions modernes i de qualitat, totalment adaptades a la normativa actual.

This entry was posted in Sense Categoria.