Finalitza la construcció del projecte APROP de l’Ajuntament de Barcelona

L’innovador projecte APROP (Allotjaments de Proximitat Provisionals) que ha construït i col·laborat a desenvolupar Constècnia per l’Ajuntament de Barcelona s’ha completat amb èxit al centre de Ciutat Vella. El nou bloc aixecat amb contenidors marítims reutilitzats es troba plenament operatiu des de principis d’aquest 2020 i preparat per acollir les primeres famílies necessitades d’un allotjament d’urgència a la zona.

Aquest projecte d’allotjaments de construcció ràpida pioner a l’estat és una de les diverses respostes traçades pel consistori barceloní a la necessitat d’habitatge a Barcelona i, des del punt de vista tècnic, és una nova manera de construir habitatges tot garantint els estàndards d’habitabilitat i de qualitat.

Inspirats en projectes desenvolupats en tot Europa es troben completament adaptats a les normatives i disposen de tots els equipaments necessaris per a la seva habitabilitat. Construïts sota la teoria de les «Plugin-City», els diversos mòduls habitables s’han fabricat a la Selva del Camp, on té la seu Constècnia, i posteriorment s’han traslladat a Ciutat Vella, on s’han instal·lat i connectat a les diverses escomeses i xarxes de serveis. Això ha de permetre que, en cas de necessitat, es puguin desmuntar i traslladar on se’n tingui necessitat.

Una de les façanes principals de l’APROP de Ciutat Vella.