El celler Clos Pachem, premi Catalunya Construcció

La direcció d’execució d’obra del projecte del Celler Clos Pachem, realitzada per Carles Bou, ha estat guardonada amb un dels premis Catalunya Construcció 2020. L’obra d’aquest celler de Gratallops és un dels projectes més significatius executats per Constècnia en els últims anys i el guardó valora el nivell de definició i de detall de l’edifici, tant en el projecte executiu com durant la realització de l’obra. També es valora l’intens i meticulós control de l’obra per tal de garantir el resultat desitjat.

El celler Clos Pachem compta amb una sèrie d’elements singulars, com ara llindes i bigues ceràmiques, el sostre de la nau o forjats ceràmics dels quals no es tenia cap antecedent. En el seu veredicte, el jurat destaca “la perfecció en l’execució d’un projecte que resulta altament innovador pel que fa al treball del maó, en un homenatge a la construcció tradicional que ha estat portada al límit i més enllà dels valors de l’arquitectura sostenible”.

Els guardons també han lliurat reconeixements a les obres del Castell de Montjuïc, a l’Institut de Recerca Mèdica de l’Hospital de Sant Pau, el Teatre l’Artesà del Prat de Llobregat i la nova seu corporativa de Metges Sense Fronteres (MSF), a Barcelona. Aquesta ha estat la XVII edició dels Premis Catalunya Construcció que organitza el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB).