La nova EDAR de la Pobla de Mafumet, a punt per al seu lliurament

El projecte de la nova Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de la Pobla de Mafumet es troba en fase de finalització de l’obra i preparada per al lliurament de la infraestructura a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), titular del complex.

Les noves instal·lacions de la Pobla han estat executades per Constècnia en una UTE amb Remondis Iberia (abans OMS-Sacede) i el concurs d’adjudicació per a l’ampliació i millora d’aquesta EDAR es va realitzar a finals de 2019, mentre que les obres es van completar durant l’any 2020.

La depuradora de la Pobla de Mafumet es va activar durant l’any 2005 i tenia una capacitat per tractar 1.000 metres cúbics diaris, i l’ampliació actual permetrà triplicar-ne el rendiment, fins als 2.700 metres cúbics/dia.

El projecte resulta especialment important pels tres municipis del Tarragonès que hi tracten les seves aigües residuals (el Morell, Vilallonga i la Pobla de Mafumet), donat que assegura la capacitat per al seu creixement demogràfic a mig i llarg termini.


Els treballs han consistit en ampliar el pretractament de l’aigua, el reactor biològic amb reducció de nutrients, així com habilitar un nou espessidor de fangs i ampliar el sistema de deshidratació mecànica de fangs per centrífuga.