Constècnia participa en la recuperació del Castell d’Escornalbou

El projecte ‘Escornalbou reneix’, que pretén recuperar i dignificar el Castell Monestir d’Escornalbou, avança segons el calendari previst i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el gerent de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat, Josep Maria Carreté, han visitat els treballs de restauració i consolidació de l’estructura de l’església, que realitza Constècnia.

La intervenció inclou la diagnosi i el tractament individualitzat de les més de 5.000 pedres de les parets del monument, així com la instal·lació d’una estructura interior de fibra de vidre per reforçar-les. Aquest treball ha permès descobrir inscripcions inèdites fetes per una desena de picapedrers durant la seva construcció.

Tot plegat forma part de la fase 2.2 del projecte de millora integral del monument i del seu entorn impulsat per la Diputació i la Generalitat. Els arquitectes que dirigeixen l’obra, Manel Pérez i Pau Jansà, han explicat la singularitat dels treballs que s’hi estan fent, per la seva complexitat i per ser “minuciosa i tecnològica alhora”.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *