El projecte de bicicleta compartida Ganxeta, llest per entrar en funcionament

Tècnics de l’Ajuntament de Reus, a través de la societat municipal Reus Mobilitat i Serveis, treballen aquest desembre en el procés per testejar i posar en marxa les estacions del nou sistema públic de bicicletes compartides reusenc, la Ganxeta. L’obra civil de construcció dels 21 punts de servei distribuïts per tota la ciutat ha anat a càrrec de @constècnia, que s’ha encarregat de construir les plataformes d’estacionament i d’instal·lar els 465 punts d’ancoratge que entraran en servei a partir del pròxim 10 de gener.

Les vint-i-una estacions acolliran en aquesta primera fase un total de 250 bicicletes, les quals estaran en servei 24 hores durant tots els dies de l’any. Els espais escollits es troben repartits de forma estratègica en zones d’equipaments importants com la plaça de les Osques/carrer Sant Joan, l’avinguda de Sant Jordi, la plaça de Sant Francesc (a les imatges), o a l’estació de Renfe, el Mas Iglesias, la Biblioteca Central, l’avinguda de Marià Fortuny o el barri Gaudí, entre altres.

La Ganxeta es coordinarà des del Centre de Control Central de Reus Mobilitat i Serveis i a través de l’aplicació «GANXETA» se’n regularà tot el funcionament. Per utilitzar el servei caldrà descarregar-se l’app i seguir tres passos: registrar-se, escollir la tarifa i buscar al mapa l’estació més propera per reservar una bicicleta. El tiquet de 24 hores costarà un euro i permetrà usos il·limitats inferiors a 30 minuts, tot i que també hi haurà bonificacions per la subscripció mensual: Ganxeta Jove (de 14 a 29 anys), per sis euros al mes; Ganxeta Daurada (a partir de 65 anys), també per sis euros al mes, i la Ganxeta, per la resta d’usuaris, per nou euros al mes.

La iniciativa vol promoure l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport sostenible a Reus i està emmarcada dins del “Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia Financiado por la Unión Europea-NextGenerationEU”.